Je hebt een conflict of er dreigt een conflict. Wat doe je dan en bij wie kun je terecht? Er zijn veel manieren om een conflict op te lossen. Soms helpt het al om er eens rustig met een neutrale derde over te kunnen praten. En misschien ben je vooral op zoek naar advies en meer helderheid over de mogelijkheden.

Ik kan je helpen om uit te zoeken wat er nodig is om een (dreigend) conflict het hoofd te bieden. Misschien is mediation een mogelijkheid of buurtbemiddeling, het juridisch loket of relatietherapie. Samen met jou verken ik de mogelijkheden en help je, als je dat prettig vindt, met het maken van een afspraak of ik begeleid je bij de afspraak zelf.

Op het moment dat ik denk dat mediation de beste oplossing is voor je conflict kan ik je helpen om de juiste mediator te vinden op basis van jouw wensen en het soort conflict. Zelf kan ik de mediation niet doen, omdat ik je in een eerder stadium al heb geadviseerd.

Heb je behoefte aan een wat langere tijdspanne om te onderzoeken wat er speelt tussen jou en een ander? Dan is een coachingstraject wellicht een idee. Een neutrale blik kan je helpen om jouw rol en positie in een bepaalde situatie helder te krijgen. Vervolgens formuleren we mogelijke oplossingen en bepalen welke aanpak het beste bij jou past.

Het kan ook zijn dat je mediation een te ‘zwaar’ of formeel middel vindt om een conflict, meningsverschil of probleem dat je met (een) ander(en)  hebt aan te kaarten. En wil je er wel iemand bij hebben die structuur kan geven aan het gesprek en ervoor kan zorgen dat een bijeenkomst zo effectief en constructief mogelijk verloopt. Dat kan op een laagdrempelige manier in de vorm van procesbegeleiding, waarbij ik vanuit dezelfde waarden en met gelijksoortige communicatietechnieken en interventies een gesprek tussen mensen of groepen begeleid.