Over het hoofd gezien?

Belangrijk én bittere noodzaak dat het kind centraal staat in de aanbevelingen van André Rouvoet, voorzitter van het Platform Scheiden zonder Schade. Het gedrag dat bij ernstig geëscaleerde conflicten hoort is nooit heilzaam. ‘Vechtscheidingen’ hebben zonder uitzondering een desastreus effect op het welzijn van betrokken kinderen. Juist daarom is tussenkomst van een professional essentieel.

In de opsomming van ervaren professionals die een positieve invloed op strijdende ouders kunnen uitoefenen, mist mijn beroepsgroep: de mediator. Juist wij zijn bij uitstek geschikt én toegerust om ouders te begeleiden bij een (v)echtscheiding. Neutraal en meer-partijdig, richten we ons op het verbeteren van de communicatie tussen ouders. We scheppen ruimte zodat men elkaar weer kan horen. Wij wijzen ouders, ook ongevraagd, op de lastige positie van hun kind(eren) én de mogelijke schade die bepaald gedrag van de ouders kan veroorzaken bij kinderen die klem komen te zitten tijdens het scheidingsproces.

Die professional is dus in alles gericht op de-escalatie en herstel van contact tussen ouders. Zodat zij hun gezamenlijke verantwoordelijkheid weer oppakken. Niet als ex-partners maar als ouders van de kind(eren).

Wij zijn een volwassen specialisatie onder mediationprofessionals, met een beroepsvereniging (Nederlandse Mediatorsvereniging, kortweg NMv) en een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister, de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s